به گزارش سلامت نیوز مشاهدات خبرنگار انصاف نیوز نشان میدهد شبکه داروخانههای کشور قرص گلوریا را توزیع نمیکنند اما تقاضای رو به ازدیاد این مکمل، سبب عرضهاش در برخی عطاریهای سطح تهران شده است.تقاضای فزاینده برای «گلوریا در بنفش» قیمت یک جعبه ۳۰ عددی آن را به یک میلیون تومان رسانده است.گفته میشود این قرص به دلیل برخی عوارض مانند اختلال خواب، به برخی میهمانیهای شبانه هم راه پیدا کرده است و مورد مصرف قرار میگیرد.
کارویژه اصلی این قرص، لاغری از طریق کاهش شدید اشتها عنوان میشود. بیدارمانی طولانی هم از عارضههای گلوریاست که پای آن را به پارتیهای تهران باز کرده است. ادعای شرکت تولیدکننده درباره استفاده از ترکیبات گیاهی در تولید این دارو نیز از دیگر دلایل محبوبیت قرص گلوریا است چون تصور میشود عوارض داروهای شیمیایی را ندارد.
در حالی که گفته میشود این قرص تاییدیه سازمان غذا و داروی ایالات متحده را اخذ کرده و توسط یک داروساز معتبر اسپانیایی تولید میشود اما مشاهدات از کیفیت بستهبندی، برچسب روی بطری و بروشور داخل جعبه حاکی از آن است که محصول توزیعشده در عطاریها تقلبی ماهرانه از محصول اصلی است.
قرص لاغری گلوریا مورد تایید وزارت بهداشت نیست و پلیس مبارزه با مواد مخدر هم آن را غیرقانونی اعلام کرده است؛ روز نخست تابستان ۱۴۰۰، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در جمع اصحاب رسانه گفته بود: «قرص گلوریا به صورت قاچاق وارد کشور و خرید و فروش میشود. این قرص در آزمایشگاه پلیس و سازمان غذا و دارو مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که دارای ماده روانگردان شیشه است.»
مهر ماه ۱۴۰۱ نیز سازمان غذا و دارو اطلاعیهای صادر کرد و نسبت به مصرف این قرص هشدار داد. در بخشی از این اطلاعیه آمده بود: «به دنبال وصول گزارشهایی مبنی بر بروز عوارض جدی مصرف کپسول گلوریا به اطلاع میرساند، این فرآورده فاقد هرگونه مجوز اعم از تولید، واردات، توزیع و عرضه از سازمان غذا و دارو است.»
در گزارشها تاکید شده است که مصرف گلوریا عوارضی چون از کار افتادن کبد و سقط جنین در پی داشته است. از سوی دیگر، استانداردهای امروز زیبایی که لاغری را یکی از مهمترین ملاکها میداند، سبب افزایش مصرف این ماده در میان زنان به خصوص زنان جوان شده است و بنابراین زنان قربانیان اصلی گلوریا هستند.
با وجود هشدارهای گوناگون درباره این مکمل دارویی اما مشاهدات میدانی خبرنگار انصاف نیوز از ادامه فروش گلوریا در عطاریها حکایت دارد. پیشتر خبرگزاری دولت در گزارشی نشان داده بود این قرص که دارای ماده موثره آمفتامین (ماده پایه در ساخت انواع مخدر صنعتی از جمله شیشه) است، در برخی باشگاهها و آرایشگاههای زنانه هم به عنوان مکمل معجزهگر لاغری به فروش میرسد.
بنابراین به نظر میرسد اطلاعات لازم درباره قرص گلوریا، موارد مصرف و نقاط توزیع آن وجود دارد اما هنوز برنامهای برای جلوگیری از توزیع این داروی خطرناک در عطاریها یا فروش اینترنتی آن، نه از سوی پلیس و نه از سوی وزارت بهداشت تدوین نشده یا در صورت تدوین، به مرحله اجرا در نیامده است.
نظر شما